sunnuntai 25. helmikuuta 2007

KAIKKI toimittavat messun!

Messussa ja jumalanpalveluksessa EI ole tarkoitus, että pappi ja kanttori "toimittavat" messun ja kirkkokansa istuu ja katselee. EI!! Tarkoitus on, että JOKAINEN läsnäoleva uskova osallistuu messun toimittamiseen ja viettämiseen.

Miten? AKTIIVISESTI osallistumalla messun viettämiseen, rukoillen kun on sen aika, laulaen virsiä ja messulauluja, lukien ääneen synnin- ja uskontunnustuksen, ruumiinliikkeillä: nousemalla seisomaan ja istuutumalla, polvistumalla, ristimällä kätensä, ottamalla vastaan ehtoollisen yms. Näiden kaikkia koskevien asioiden lisäksi sinä voit esimerkiksi toimia suntiona ja kirkkoväärtinä, keittää ja tarjoilla kahvit, pitää pyhäkoulua, toimia kanttorina, esittää muuta musiikkia, lukea tekstejä tai käyttää seurakuntalaisen puheenvuoron.

Tämä on tarkoitus. Lopuksi: saat toki myös tulla messuun vain istumaan ja katselemaan. Kunhan tulet.

Ei kommentteja:

”Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.” (Ef. 5:19-20) Huomaa kalenterin uusi osoite.